Boekrecensie Premium Corner

Complexiteit van het leven intens voor het voetlicht gebracht (****)

20 mei 2020Leestijd: 3 minuten

‘Je stapt gewoon in je theekopje, neemt de riemen en peddelt richting Australië. Als je in Japan uitkomt, zul je extatisch zijn.’ Zo benoemde de Amerikaanse writer’s writer Denis Johnson (1949-2017) het avontuur van fictie schrijven. Ook zijn hoofdpersoon Michael Reed gaat in zijn roman De naam van de wereld zo te werk: hij is een man zonder plan, die op tweederde van het verhaal zover is om weer de wereld in te gaan. Het dolen is middel en doel tegelijk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.