Godsdienst Premium Corner

Geloof, hoop en liefde: geestelijke bezinning in crisistijd

07 april 2020

‘Corona is een straf van God,’ zegt dominee Rinie van Reenen. ‘Over de bedoeling van God kunnen we beter zwijgen,’ zegt predikant Claartje Kruijff. De christelijke visies op de hand van de Heer lopen sterk uiteen, blijkt uit een gesprek met vijf prominente geestelijken over de betekenis van Pasen tijdens deze pandemie. Priester Antoine Bodar heeft in elk geval gelijk: ‘Gaan we dood, dan gaan we dood.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.