Boekenweekgeschenk Premium Corner

Leon & Juliette, smeuïg liefdesverhaal op leven en dood (***)

05 maart 2020Leestijd: 1 minuut

Leon & Juliette opent met een duel, in de Amerikaanse stad Charleston in de zomer van 1829. In meer dan één betekenis ging dat gevecht om ­leven en dood. Niet alleen was de uitkomst ongewis en kon een goed geplaatst schot de dood ten gevolge hebben voor een of beide kemphanen. Maar ook, blijkt later in deze door ­Annejet van der Zijl opgediepte romantische geschiedenis, hing het welzijn van het gezin van de duellisten af van de uitkomst van het duel.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.