Taal Premium Corner

Kunstmuseum: Gemeentemuseum moet helaas wijken

07 oktober 2019

Den Haag kende sinds 1935 het Gemeente­museum, gevestigd in een fraai pand van de hand van de befaamde H.P. Berlage in het Statenkwartier. Het was in 1866 gesticht als ‘Museum voor Moderne Kunst’. Na verkassing naar het gebouw van Berlage werd tot 1998 de naam ‘Haags Gemeentemuseum’ gebruikt, en daarna ‘Gemeentemuseum Den Haag’. Maar ‘Gemeentemuseum’ was toen al zo’n begrip, dat de toevoeging Den Haag niet eens nodig was. Net zo’n sterk merk als het Stedelijk of Rijks(museum).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.