Nederlands-Indië Premium Corner

Indië-museum Sophiahof belicht vele gezichten van verzet

18 oktober 2019Leestijd: 1 minuut

Een beter onderkomen dan de villa aan de Haagse Sophialaan had Museum Sophiahof niet kunnen wensen. Gebouwd in 1858 door oud-minister van Koloniën Louis Baud – wiens vrouw de tante was van Louis Couperus – staat het pand aan een fraaie laan in de meest ‘Indische’ stad van Nederland. Sinds juni zijn tal van organisaties die zich bezighouden met het koloniale verleden er gehuisvest.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.