Expositie Premium Corner

Vikingen waren meer dan woeste plunderaars

07 oktober 2019

Erg goed staan de Vikingen er niet op in de geschiedenis-boeken. Als plunderend smaldeel binnen de familie der Noormannen maakten ze tussen de achtste en de twaalfde eeuw kusten van Nova Zembla tot Corsica onveilig. Niet voor niets stamt het woord ‘viking’ volgens veel theorieën af van begrippen die ‘roven’, ‘vechten’ of ‘oorlog voeren’ betekenden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.