Premium Lock Waardering voor bittere smaken

01 oktober 2019Leestijd: 2 minuten
Roodlof heeft een mild-bittere smaak en wordt rauw of gegrild gegeten. Foto: iStock

Van de vijf smaken die als basissmaken gelden – zoet, zuur, zout, bitter en umami – is bitter de minst geliefde. Kinderen hebben van nature een afkeer van bitter en velen raken die hun hele leven niet kwijt. Biologen vermoeden dat het een oeroud beschermingsmechanisme is omdat bitterheid duidt op de aanwezigheid van stoffen die giftig kunnen zijn.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw