Culinair Premium Corner

Waardering voor bittere smaken

01 oktober 2019

Van de vijf smaken die als basissmaken gelden – zoet, zuur, zout, bitter en umami – is bitter de minst geliefde. Kinderen hebben van nature een afkeer van bitter en velen raken die hun hele leven niet kwijt. Biologen vermoeden dat het een oeroud beschermingsmechanisme is omdat bitterheid duidt op de aanwezigheid van stoffen die giftig kunnen zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.