Premium Lock Restaurants kampen met structureel tekort aan koks

26 september 2019Leestijd: 2 minuten
Nieuwe kok past voor werkweken van 60 uur, hoge werkdruk en veel verantwoordelijkheid. Foto: Getty Images

Al jaren klinkt uit de ­horeca dat er een groot gebrek is aan personeel. Zowel voor de bediening als voor de keuken zijn nauwelijks mensen te vinden. En kun je in de bediening nog een eind komen met vlotte studenten, in de keuken zijn geschoolde vakmensen nodig. Koninklijke ­Horeca Nederland schatte begin dit jaar dat er tot 2025 circa zeventienduizend koks nodig zijn.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw