Culinair Premium Corner

Restaurants kampen met structureel tekort aan koks

26 september 2019

Al jaren klinkt uit de ­horeca dat er een groot gebrek is aan personeel. Zowel voor de bediening als voor de keuken zijn nauwelijks mensen te vinden. En kun je in de bediening nog een eind komen met vlotte studenten, in de keuken zijn geschoolde vakmensen nodig. Koninklijke ­Horeca Nederland schatte begin dit jaar dat er tot 2025 circa zeventienduizend koks nodig zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.