Boekrecensie Premium Corner

Klassiek verhaal over upperclass-sores (****)

27 augustus 2019

Dat Het feest van Elizabeth Day een bestseller was in Engeland, is niet zo moeilijk te begrijpen. De Britten hebben een obsessie met hun eigen elite en de schrijfster laat zowel de aantrekkingskracht van de upper class zien als dat wat afstoot. Hoe hoger de pikorde, hoe immoreler het gedrag. Maar in deze roman komt hoogmoed nu eens niet voor de val, wat deze op-en-top Britse zedenschets een verfrissend scherp randje geeft en doet uitstijgen boven het standaard Cambridge-drama.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.