Premium Lock Verse Zeeuwse mosselen uit Duitsland

31 juli 2019Leestijd: 2 minuten
Yerseke? Verse Zeeuwse mosselen komen in de vroege zomermaanden uit Duitsland

In een beduimeld kookboekje uit 1991, Recettes en Provence, van Andrée Maureau, staat één bijzinnetje dat altijd is blijven hangen. Maureau, geboren en getogen in de Provence, meldt bij een recept voor mosselen tussen neus en lippen door: ‘Celles de Bouzigues me plaisent beaucoup.’ Ofwel: die uit Bouzigues vind ik erg lekker. In Nederland zijn we nogal trots op onze mosseltraditie, maar je hoort hier toch zelden iemand zeggen dat hij de voorkeur geeft aan mosselen uit, bijvoorbeeld, Yerseke of Tholen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw