Boekrecensie Premium Corner

Bloedige geschiedenis van het zelfmoordterrorisme (****)

31 juli 2019Leestijd: 3 minuten

Er gaat een enorme fascinatie uit van zelfmoordterroristen. En dat komt niet door het aantal slachtoffers dat ze maken, al zijn zeker 72.000 mensen bij zelfmoordaanslagen omgekomen en is een veelvoud gewond geraakt. Zelfmoord-terroristen verstoren de natuurlijke orde, schrijft de Britse journalist Iain Overton in zijn omvangrijke boek De prijs van het paradijs. Want de dader kan niet meer ter verantwoording worden geroepen. Die tegenpartij voelt zich bijna gedwongen hard terug te slaan, wat vaak precies is wat de terrorist wil.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.