Boekrecensie Premium Corner

Ontzagwekkend boek vol infographics over Tweede Wereldoorlog (****)

04 juni 2019

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd 1,1 procent van de gewonde Russische militairen getroffen in de wervelkolom, 4,4 procent in het bekken, 9 procent in de borst. Het vermogen van Amerikaanse Sherman-tanks (370 pk) was veel kleiner dan dat van de Panther-tanks van de nazi’s (650 pk). In 1944 en 1945 vlogen 3.948 Japanse kamikazes zich te pletter. In het getto van Lodz zaten in 1940 41.000 mensen opeengepakt per vierkante kilometer.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.