Muziek Premium Corner

Organisten strijden in Alkmaar

17 juni 2019Leestijd: 1 minuut

De Alkmaarse Grote Sint Laurenskerk biedt plaats aan twee beroemde orgels. Aan de noordzijde staat het koororgel, in 1511 gebouwd en daarmee het oudste nog bespeelbare kerkorgel van Nederland. Zo mogelijk nog indrukwekkender is het Grote Orgel, in de zeventiende eeuw vervaardigd door de Van Hogerbeets-familie van orgelbouwers en in 1723 ingrijpend gerestaureerd door Frans ­Caspar Schnitger.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.