Taal Premium Corner

Klotsen: plinten hebben het zwaar te verduren

21 juni 2019Leestijd: 1 minuut

Tijdens het VVD-‘festival’ van 15 juni zei premier Mark Rutte: ‘De winsten klotsen bij de bedrijven ­tegen de plinten, maar alleen de ­lonen van topmannen stijgen.’ Winst die klotst? Klotsen, dat is iets wat eigenlijk alleen water kan doen (tegen de kade bijvoorbeeld), en biljartballen. En dan tegen plinten – ‘vlakke belegstukken van hout of marmer aan de voet van wanden in gangen en kamers’? Een belachelijk beeld, maar met een heerlijke klank: plint-klots.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.