Spiritueel Premium Corner

Ubuntu-filosofie gaat gepaard met kritiek op het Westen

03 juni 2019Leestijd: 3 minuten

Bij het vallen van het woord ‘Afrika’ gaan de gedachten doorgaans niet uit naar heel positieve zaken. Het continent roept vooral associaties op met economische ­malaise en politieke narigheid. Dat is jammer, vindt Joop Smits. De afgelopen maanden trok de theosoof langs zaaltjes om de aandacht te vestigen op een bijzondere spirituele Afrikaanse traditie waarvan westerlingen volgens hem iets kunnen opsteken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.