Historie Premium Corner

Boeiende Leidse verhalen in fraai gerestaureerd museum

24 juni 2019Leestijd: 2 minuten

De reacties van de lokale bevolking waren niet alle positief. Leidenaars keken met een zekere verbazing naar de buitenkant van de nieuwe vleugel van licht baksteen van het Museum De Lakenhal, die al snel in de volksmond de bijnaam ‘Leidse trekzak’ kreeg. Nu kunnen ze ook de binnenkant bekijken. Na een officiële opening door de ­Koning is het monumentale, uit 1640 stammende gebouw weer open voor het publiek.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.