Boekrecensie Premium Corner

Nomade: spionagethriller in traditie van Ian Fleming (***)

14 mei 2019Leestijd: 3 minuten

Is de Britse spionageroman op sterven na dood? Sommige critici menen van wel. Het genre, groot gemaakt door Britse schrijvers als Ian Fleming en John le Carré, is al ­diverse keren opgegeven. Welke boodschap heeft de wereld immers nog aan gentlemen die vanuit hun clubfauteuils kalm veiligheidsdiensten aansturen, terwijl de misdaad al lang van aard is veranderd en terreurdreiging ons het meest bezighoudt?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.