Premium Lock Genuanceerd boek over werking geldstelsel (****)

21 mei 2019Leestijd: 3 minuten
Ferguson zoekt nuance, maar is zeker niet flets. Foto: Bloomberg/Getty Images

Wat is geld eigenlijk? Waarom hebben we vertrouwen in de bankbiljetten in onze portemonnee? De Britse historicus Niall Ferguson dook voor zijn boek Het belang van geld, een uitbreiding van het in 2008 verschenen Het succes van geld, in de geschiedenis van geld. Van kleitabletten, gouden en zilveren munten, de uitvinding van schuldbewijzen en aandelenbeurzen tot de opkomst van banken die zelf geld konden scheppen; kortom, over alles wat resulteerde in het ongrijpbare financiële stelsel dat we nu hebben.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.