Filmfestival Premium Corner

Dansfilms in de spotlight op festival in Eye

06 maart 2019Leestijd: 2 minuten

In 1961 besluit de weergaloze, maar soms ook ronduit wrede Russische danser Rudolf Nureyev, die in Parijs verblijft wegens een danstournee, niet terug te keren naar zijn geboorteland. Hij vraagt asiel aan in het Westen, tot ontsteltenis van de Russische autoriteiten. Bijna zestig jaar later vormt deze gebeurtenis voor de Britse acteur Ralph Fiennes (The English Patient) het uitgangspunt van zijn derde film als regisseur: The White Crow (2018).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.