Necrologie Premium Corner

Leo van Gansewinkel (1938-2019): Witte raaf in het afval

26 februari 2019Leestijd: 2 minuten

Leo van Gansewinkel begon met afval ophalen vanuit Maarheeze in een tweedehands Bedford in een tijd dat mensen elke week een metalen vuilnis­emmer aan de straat zetten. In 1964 ontdekte hij in Duitsland rolcontainers voor bedrijfsafval, en dat werd zijn groeimarkt. Gemeenten maakten voortaan onderscheid tussen bedrijfs- en huishoudelijk afval. Van Gansewinkel breidde zijn wagenpark van blauwe vrachtauto’s gestaag uit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.