Premium Lock Ibn Taymiyya: de inspiratiebron voor Bin Laden, Mohammed Bouyeri en IS

13 februari 2019Leestijd: 3 minuten
IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi in in 2014

Nederlanders hebben een verkeerd beeld van salafisten, zo valt te lezen in een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Het laat onverlet dat veel salafisten zich laten leiden door het werk van een middeleeuwse rechtsgeleerde die totale onderwerping aan Allah’s Wet voorschrijft. Arabist Machteld Allan zorgde voor de eerste Nederlandse vertaling van Ibn Taymiyya, inspiratiebron van Mohammed Bouyeri en Osama bin Laden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.