Premium Lock ‘Queen is een soort familie’

05 december 2018Leestijd: 5 minuten
Relatief onbekende Rami Malek kreeg veel lof voor zijn vertolking van Freddie Mercury

Een onbekende acteur, een lastig genre, een regisseur die afhaakte. De weg naar succes ging ­ bij Bohemian Rhapsody niet over ­rozen. Maar de film werd een kaskraker. Paul Zonderland van 20th Century Fox verklaart de triomf.

Een maand geleden ging Bohemian Rhapsody in première. In die korte tijd bracht de film al ruim 500 miljoen euro op. Een record voor een film waarvan de productie 45 miljoen euro kostte. Weliswaar is Queen nog steeds populair, maar biografische films worden in de regelmatig bezocht. Het publiek in de 47 landen waar de film te zien is, is razend enthousiast, en heeft zich niet laten afschrikken door het beeld van ‘seks, drugs & rock-’n-roll’ dat aan de film kleefde.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De cultstatus van de muziek van de Britse band zal een belangrijke rol spelen in het succes. Een song als Bohemian Rhapsody uit 1977 staat jaar in jaar uit hoog in de Top 2000. Maar de film is vooral zo populair door de wijze waarop hij diverse kunstvormen vervlecht. De eerste is de muziek, de tweede de kunst van het maken van een film. En de derde kunstvorm die het succes bepaalde, is de kunst van het produceren van zo’n film. Hoofdproducent van Bohemian Rhapsody is 20th Century Fox. De Nederlander Paul Zonderland is directeur van 20th Century Fox in Italië, het 47ste land waar de film onlangs in première ging.

Waaraan is volgens u het succes van de film te danken? Het eerste idee voor de film stamt al uit 2010. Er is dus wat tijd overheen gegaan.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.