Spiritueel Premium Corner

Joodse orthodoxie verstikte schrijfster Deborah Feldman

01 november 2018Leestijd: 3 minuten

The Chosen (Uitverkoren) is een van de klassiekers uit de joodse literatuur. De debuutroman uit 1967 van de Amerikaanse schrijver Chaim Potok (1929-2002) handelt over de vriendschap tussen twee jongens uit de wijk Brooklyn in New York. De een komt uit een relatief liberaal joods gezin, de ander groeit op in de wereld van het chassidisme, een streng-conservatieve stroming binnen het jodendom die haar oorsprong heeft in Oost-Europa. Potok kende dat milieu goed. Zijn ouders waren orthodoxe joden uit Polen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.