Premium Lock CrossFit betekent samen tot het uiterste gaan

21 november 2018Leestijd: 4 minuten
Leden van CrossFit Ninja's in Den Haag doen allemaal een 'kettlebell snatch', afhankelijk van het niveau verschilt het gewicht. Foto: Suzanne van der Kerk.

CrossFit is wereldwijd een populaire vorm van fitness, in Nederland wordt het in vrijwel elke gemeente aangeboden in speciale sportscholen (boxen). Het succes is voor een belangrijk deel te danken aan het sterke groepsgevoel tijdens en buiten de lessen, zoals bij meer traditionele sporten als voetbal en hockey.

Mannen en vrouwen in sportkleren staan rond coach Kyra Biss­lik en luisteren naar haar uitleg. Eerst opwarmen en daarna vijf verschillende oefeningen, de zogeheten work-out of the day. Bisslik (27) doet de oefeningen een voor een voor en als iedereen weet wat hij moet doen, gaat de klok lopen. In achttien minuten moeten alle oefeningen zijn gedaan. Wie al klaar is, gaat de rest aanmoedigen, tot de hele groep de laatste deelnemer toejuicht. Aan het eind geven ze elkaar een high five.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.