Toneel Premium Corner

Het hout: dreiging en liefde op de kostschool (***)

15 november 2018

Voor zijn geprezen documentairereeks ‘Lang leve…’ nam ­Michiel van Erp onder meer een kijkje in het Nederlandse verenigings­leven. Zijn speelfilmdebuut Niemand in de Stad, dat onlangs in première ging, speelt zich af binnen het studentencorps. En ook voor zijn debuut als toneelregisseur in de grote zaal kijkt Van Erp achter de deur van een gesloten gemeenschap. Het hout, naar een roman van Jeroen Brouwers, is gesitueerd op een katholieke kostschool, waar franciscaner broeders de dienst uitmaken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.