#Hotspot Premium Corner

Graphite – Amsterdam: Geheimzinnig gezelschap

10 oktober 2018

In Amerika mocht tijdens de drooglegging (1920-1933) geen alcohol worden geproduceerd en verkocht, om zo alcoholisme uit te bannen. Het leidde tot de opkomst van de speakeasy, een bar waar illegaal drank werd verkocht. Alleen met een wachtwoord of deurklopcode kwam je er binnen. Alcohol is alweer bijna een eeuw legaal in Amerika, maar speakeasies bestaan nog steeds. Sinds 8 september heeft Nederland zijn eigen speakeasy-restaurant, Graphite in Amsterdam. Alleen met een QR-code, die je na aanbetaling ontvangt, kom je het restaurant in.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.