Spiritueel Premium Corner

De bewening van Christus: zichtbare smarten in het Mauritshuis

13 augustus 2018Leestijd: 3 minuten

De buste van de naamgever is verwijderd uit de foyer, maar er valt nog altijd veel moois te zien in het Mauritshuis in Den Haag. Een extraatje is tot en met 9 september de opfrisbeurt van een klassiek meesterwerk. In de speciale expositieruimte – langs de kassa rechtdoor de trap op – halen twee restauratoren voor het oog van de bezoeker het vernis af van De bewening van Christus, om vervolgens de beschadigingen op het schilderij te retoucheren. Het is het oudste kunstwerk (circa 1460-1464) uit de collectie van het Mauritshuis en wordt toegeschreven aan Rogier van der Weyden (1399/1400-1464).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.