Nederlandse taal Premium Corner

Hyggeligt: gezelligheid op zijn Deens

31 augustus 2018

Schrijvers bieden soms inzicht in hun geestelijke problemen. Dat kan een pijnlijke leeservaring opleveren. Zo gaat Johanna Spaey gebukt onder een permanent gevoel alleen op de wereld te zijn. De Vlaamse, die met haar misdaadroman De dood van een soldaat (2005) de Gouden Strop won, getuigt hiervan in Kleine encyclopedie van de eenzaamheid. Het is geen neutraal naslagwerk, maar een eigengereide ontleding van het verschijnsel eenzaamheid aan de hand van lemma’s, van ‘Aardappeleters’ tot ‘Zwerver’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.