Necrologie Premium Corner

Wouter Toledo 1944-2018: Kampioen in het kunstrijden

01 augustus 2018Leestijd: 2 minuten

Van 1958 tot 1964 was Wouter Toledo zeven keer Nederlands kampioen kunstrijden. ‘In ons land was hij de beste kunstrijder van de afgelopen vijftig jaar,’ zegt Sybrand Buma (53), fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer. ­Toledo trouwde in 1975 met Buma’s tante. ‘Mijn zussen Clarisse en Marcelle en ik waren trots op een kampioen die sterren als Sjoukje Dijk­stra en Joan Haanappel persoonlijk kende.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.