Wetenschap Premium Corner

Opgezette lichaam filosoof Jeremy Bentham bewaard

24 augustus 2018Leestijd: 8 minuten

Sinds zijn dood wordt het opgezette lichaam van Jeremy Bentham bewaard in het Londense University College. De Britse filosoof verzocht daar zelf om, teneinde de wetenschap te helpen.

In 2016 kreeg de Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) een vraag van een Britse universiteit: was het toegestaan een menselijk hoofd per vliegtuig te vervoeren van Engeland naar de Verenigde Staten? Dat moest daar namelijk heen voor onderzoek. En, o ja, het was ook nog eens een bijzonder hoofd, zodat het uitsluitend mocht worden getransporteerd onder begeleiding van een universitair hoofdbegeleider. Het had namelijk ooit op de romp gezeten van een van de oprichters van de universiteit. Na wat nadere informatie te hebben ingewonnen, besloot de TSA dat er geen bezwaar tegen bestond, mits het hoofd – discreet verpakt – als handbagage werd vervoerd en zijn bewaker bereid was eerste klas te reizen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.