Nederlandse taal Premium Corner

Sappige Vlaamse poëzie van Guido Gezelle

21 juni 2018Leestijd: 1 minuut

‘O krinklende winklende waterding,/ met ’t zwarte kabotseken aan.’ Wie kent deze beginregels van ‘Het schrijverke’ niet uit het hoofd? Deze vraag werpt Matthijs de Ridder op in Hoger dan de sterren, een boek met gedichten van Guido Gezelle. De Belgische literator lijkt te denken dat de poëzie van zijn landgenoot nog voortleeft in de hoofden en harten van Nederlandstaligen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.