Gastronomie Premium Corner

Primeurcombinatie

25 juni 2018

De Nederlandse haringvloot mag dan feitelijk geschiedenis zijn, de folklore rond de binnenkomst van de Hollandse Nieuwe lijkt een opleving door te maken. Je denkt dan al snel aan Vlaggetjesdag, waarover in de speciale editie Nederlandse tradities van Elsevier Weekblad een mooie reconstructie staat. Tipje van de sluier: de eerste Vlaggetjesdag was op 11 mei 1947 en had destijds plaats bij het uitvaren van de vloot in plaats van bij terugkeer.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.