Giro d'Italia Premium Corner

Is Tom Dumoulin opgewassen tegen Chris Froome?

04 mei 2018

De grote vraag in de aanloop naar de Giro d’Italia, die vrijdagavond begint in Jeruzalem: kan Tom Dumoulin bergop in het spoor blijven van Chris Froome?

Het belooft een enerverend duel te worden de komende drie weken. De Limburgse tijdritspecialist Tom Dumoulin hoopt zijn Giro-overwinning van 2017 een passend vervolg te geven, maar zal daarbij de succesvolste ronderenner van de laatste jaren van her lijf moeten houden. Chris Froome won al viermaal de Tour en eenmaal de Vuelta, maar bracht nog nooit de roze leiderstrui naar Milaan. Hij zal erop gebrand zijn de hattrick de voltooien.

Froome de klimmer, Dumoulin de tijdrijder

Het parcours in de Giro van 2018 lijkt op het eerste oog in het voordeel van de Brit, die de laatste maanden wordt achtervolgd door geruchten over dopinggebruik. Er zijn dit jaar verhoudingsgewijs veel klimkilometers opgenomen in het parcours, en als het echt steil wordt, zal Dumoulin waarschijnlijk alle zeilen moeten bijzetten om in het spoor van Froome te blijven.

Demarrage in geluk
Een bundeling van de interviews die Hugo Camps voor Elsevier Weekblad maakte met 35 wielerhelden. Van Eddy Merckx tot Tim Krabbé. Het boek kost € 8,95. Bestellen kan hier >>

Daar staat tegenover dat Dumoulin zich de laatste jaren de beste tijdrijder van de twee heeft getoond. Voor Nederlandse liefhebbers valt dan ook te hopen dat Dumoulin vrijdag, tijdens de openingstijdrit in Jeruzalem, al zodanig huishoudt dat hij met de roze trui en een extra dosis zelfvertrouwen de eerste bergritten in gaat.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.