Spiritueel Premium Corner

Het panentheïsme van Johan Rudolf Thorbecke

25 mei 2018Leestijd: 3 minuten

Tot de – vrij kleine – kring van bewonderaars van kardinaal Wim Eijk behoorde Ruud Lubbers zeker niet. In zijn postuum verschenen boek Persoonlijke herinneringen staat een warme passage over de paus. De in februari overleden oud-premier meldt dat hij de kerk eigenlijk al had opgegeven; hij vond het maar een ‘zooitje’ in Rome. Totdat Franciscus een nieuwe wind liet waaien. Het irritante van Eijk was volgens Lubbers dat deze weigerde die gunstige verandering toe te juichen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.