Kunst Premium Corner

Erich Wichman, een leven vol mislukking (****)

23 april 2018

Een groot kunstenaar was Erich Wichman (1890-1929) niet. Een beginperiode van veelbelovend abstract werk werd overvleugeld door karikaturale portretten en tekeningen. Soms humoristisch, vaak kwaadaardig, aangejaagd door Wichmans misantropie, alcoholisme en een leven vol mislukking. Voor geboren Utrechtenaar Wichman kwam dit samen in zijn liefde voor het fascisme en zijn hekel aan alles en iedereen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.