Necrologie Premium Corner

Frank Vernooij (1939-2018): Arts verloor zijn hart aan Afrika

24 april 2018Leestijd: 2 minuten

Als medisch directeur van het Carolusziekenhuis in Den Bosch werd Frank Vernooij door de zusters van de Heilige Carolus Borromeus gevraagd of hij hun ziekenhuisje in Tanzania wilde bezoeken. Het kwam er niet van. Toen hun bisschop na een ernstig ongeval niet meer kon lopen, liet Vernooij hem in het Carolus behandelen en accepteerde de uitnodiging voor een bezoek alsnog. ‘De eerste keer, in 1990, liepen we daar met tranen rond,’ zegt zijn vrouw Gerdine (78). ‘Er was helemaal niets. Apparatuur werd boven een houtskoolvuurtje gesteri­liseerd. Frank verloor zijn hart aan Tanzania en besloot te helpen.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.