Necrologie Premium Corner

Egbert Jacobse (1921-2018): Overlever met groot gezag

17 maart 2018

Bij het uitbreken van de oorlog studeerde de 19-jarige Bert Jacobse net tandheelkunde in Utrecht. Begin mei 1943 werd hij opgepakt en met zijn jongere broer Piet, student medicijnen, naar Duitsland gestuurd om te werken in een burgerziekenhuis in Brandenburg, bij Berlijn. Bert als assistent-gynaecoloog, Piet als assistent-verloskundige. Onder steeds zwaardere omstandigheden opereerde Bert al snel dag en nacht in een ondergrondse bunker.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.