Necrologie Premium Corner

Edlef ter Haar Romeny (1926-2017): Kleurrijk schilder en bon vivant

02 februari 2018Leestijd: 2 minuten

Al jong was de Brabantse predikantenzoon Edlef ter Haar Romeny gefascineerd door Vincent van Gogh, eveneens domineeszoon uit Brabant. Zó wilde hij ook schilderen. Na de oorlog liftte ­Romeny naar alle plaatsen in Europa waar Van Gogh was geweest. Zijn eigen werk was even kleurrijk. De beelden vloeiden in een oneindige stroom uit hem, zei hij zelf. ‘Die impressies moesten eruit,’ zegt zoon Roland (60), taxichauffeur in Stockholm. ‘Mijn vader was een warme persoonlijkheid die ons liet delen in zijn avontuurlijke leven.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.