in premiÈre Premium Corner

Cultuuroverzicht van 2018

14 december 2017

Expositie: Dromos

Der Former (2016) van Duitse kun­stenaar Neo Rauch

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is een van de grootste namen in de kunstwereld. Zijn schilderijen staan haaks op de ontwikkelingen die zich de afgelopen decennia voordeden in de kunst en wekken op het eerste gezicht de indruk heel herkenbaar te zijn. Bij nadere beschouwing blijken ze vol te staan met droombeelden, waarmee Rauch zijn interpretatie van het menselijk bestaan geeft. Op deze ­expositie zijn zestig van zijn werken te zien. Het geheel is zo ingedeeld dat bezoekers ­Rauchs ontwikkeling als kunstenaar kunnen volgen, vanaf begin jaren ­negentig tot heden. 21 januari tot en met 3 juni, Museum de Fundatie, Zwolle

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.