Leven & dood Premium Corner

Hans Houweling (1946-2017)

06 december 2017Leestijd: 2 minuten

Mensen met dementie hadden een speciale plek in het hart van verpleeghuisarts Hans Houweling. In de jaren tachtig verzette hij zich fel tegen het vastbinden en platspuiten van patiënten. ‘Hans was niet bang om tegen de koers in te gaan,’ zegt zorgadviseur Hugo van Waarde (60), die jarenlang intensief met hem samenwerkte. ‘Hij had uitgesproken opvattingen. Een verpleeghuisarts was in zijn ogen niet alleen huisarts, maar ook huisvriend.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.