Premium Lock Kabbelende vernatsch

12 oktober 2017Leestijd: 1 minuut
ART_41_cul_et_dr_wijn_108173_IMG_CULEDWIJNMoritSt.Magdalene

Alto Adige heet ook wel Südtirol en is een regio in Noordoost-Italië waar sporadisch nog inboorlingen in lederhosen voorkomen. Een groot deel van de rode druiven aldaar heet vernaccia. En om het moeilijk te maken, is dat niet één druif, maar zijn er diverse druiven die vernacccia heten. Vernaccia komt waarschijnlijk van een Latijns woord dat ‘inheems’ betekent, waarmee je als druivenstudent dus ook niet veel verder komt.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.