Volgende maand viert het Verenigd Koninkrijk National Curry Week, een zeven dagen durende ode aan een gerecht dat herinnert aan de glorietijd van het Britse wereldrijk.
Met curry bedoelen ze in Engeland uiteraard curry uit zijn voormalige kolonie India, maar curry’s worden al sinds honderden jaren gegeten in een gebied dat zich uitstrekt van het huidige Irak tot Papoea-Nieuw-Guinea. Archeologen hebben in de Indus-vallei sporen gevonden die erop wijzen dat al in 4.000 voor Christus gerechten werden gemaakt die je curry zou kunnen noemen.
Laden…
Word abonnee en lees direct verder
Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u al abonnee en hebt u al een account? log dan hier in
Verder lezen?
U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.
Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?
Er ging iets fout
Uw sessie is verlopen
Wilt u opnieuw inloggen