cultuur Premium Corner

Het belang van het Rosa Spier Huis

29 september 2017Leestijd: 3 minuten

Het verhaal gaat dat in 1963 een aantal bekende kunstenaars bijeenkwam voor een gezellige avond. Een van hen was de beroemde harpiste Rosa Spier die – zo is te lezen in haar biografie Weg van de harp – op zeker moment klaagde over huisvestingsproblemen waarvoor artiesten, en zeker ongehuwde artiesten zoals zijzelf, zich geplaatst zagen op latere leeftijd. Ze zou zich vervolgens hardop hebben afgevraagd of het niet mogelijk was om voor deze groep mensen een tehuis te stichten, waarin zij kunnen wonen zonder ook maar iets van hun individuele vrijheid prijs te geven, en toch verzorgd te zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.