Muziek

Meeslepende Lana del Rey neemt Trump op de korrel

26 juli 2017Leestijd: 1 minuut

Lana del Rey staat niet bekend om haar uitbundigheid. De Amerikaanse artiest bezingt met donkere stem haar liefdes(on)-geluk. Dat levert platen op met rauwe, soms seksueel expliciete nummers, afgewisseld met zoet gezongen meesterwerkjes.

Dit artikel krijgt u van ons cadeau. Wilt u meer premium artikelen lezen? Bekijk hier ons aanbod en lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen via onze site én app.

Del Reys weltschmerz is op Lust for Life niet verdwenen, en hoewel je nooit weet of ze het meent, is dit album volwassener, serieuzer dan voorgaand werk. Ze kreeg hulp van Fleetwood Mac-legende Stevie Nicks.

 

Het is meeslepende, soms maatschappijkritische muziek: in God Bless America – And All The Beautiful Women In It neemt ze Trumps Amerika op de korrel.

Minpuntje zijn de twee hiphopnummers. Met Get Free kiest Del Rey voor een optimistische uitsmijter. En op de cover lacht ze van oor tot oor. Zijn er toch nog lichtpunt­jes in de duisternis.

Lana del Rey – Lust for Life (Interscope)  € 23,99
★★★★☆

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.