Premium Lock Belgen opgelucht: ‘gevaarlijke’ friet mag blijven

21 juli 2017Leestijd: 2 minuten
Te bruin bakken van koolhydraatrijke voedingsmiddelenals friet en brood is ongezond

De Belgen halen opgelucht adem: hun nationale trots, de friet, mag blijven. Even leek het of de Europese Commissie een streep zou gaan zetten door de manier waarop in België al sinds mensenheugenis friet wordt gebakken. Het probleem zit ’m in een stofje dat vrijkomt bij het bakken op hoge temperatuur: acrylamide.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw