Taal Premium Corner

Japans woord met bijzondere betekenis: Ikigai

26 juni 2017Leestijd: 1 minuut

Een goed advies voor diegene die overweegt een bezoek te brengen aan Cool Japan in het Museum Volkenkunde in Leiden: ga niet. Op de met enige fanfare aangekondigde tentoonstelling valt eigenlijk niets bijzonders te zien. Al maakt ze wel duidelijk dat de Japanse cultuur wereldwijd invloed uitoefent. Ook in taalkundig opzicht. Kijk maar naar bekende begrippen als ‘samoerai’ en ‘Pokémon’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.