cultuur

Mattie en Wietze uit elkaar: ‘Was ik maar duidelijker geweest’

05 mei 2017Leestijd: 2 minuten

Het populaire radioduo Mattie & Wietze is uit elkaar. Het duo, dat  sinds 10 april 2012 het ochtendprogramma presenteerde van radiostation Qmusic, zou samen een overstap maken naar Sky Radio. Maar Mattie Valk (32) koos voor een solo-contract bij Qmusic en liet radiocollega Wietze de Jager vallen.

In de ochtendshow reageert Valk vrijdag op de situatie. ‘Ik baal er enorm van dat ik mijn geloofwaardigheid heb verspeeld bij Wietze. Hij was in de veronderstelling dat we samen naar Sky gingen, en op een gegeven moment wilde ik niet meer. Ik was daar niet duidelijk over.’

Ruzie

De twee radiomakers, die elkaars grootste vrienden leken, zijn met ruzie uit elkaar. ‘Vorige week is het misgegaan,’ zegt Mattie Valk. ‘Ik wilde echt niet meer overstappen. Ik heb hem wel lang in die waan gelaten en hij voelde dat uiteindelijk als een enorme belediging. En nu wil hij niet meer. Ik heb een enorme puinhoop achtergelaten waar ik veel spijt van heb.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Vandaag presenteerde Valk samen met presentatrice Lauren Verster de ochtendshow, omdat De Jager al een paar dagen thuiszit. In een e-mail die De Jager aan Valk stuurde, schreef hij het volgende: ‘Mattie, met jouw acties heb je niet alleen je ziel aan de duivel verkocht en veel mensen beschadigd, maar jij hebt daarmee ook hoogstpersoonlijk het radioduo Mattie & Wietze om zeep geholpen.’

Hij vervolgt: ‘(…) Dat is wat ik niet begrijp. Je geeft daarmee in mijn ogen aan dat het voor de luisteraars belangrijker is dat jij radio maakt, in plaats van hen de Mattie & Wietze-ochtendshow te geven. Daarmee is het voortaan jouw ego waarnaar men mag gaan luisteren.’ De Telegraaf publiceerde vrijdag de hele e-mail van De Jager aan Valk.

Ontkenning

De afgelopen twee weken werd het duo diverse keren in verband gebracht met een gezamenlijke overstap naar Sky Radio, al ontkenden beiden tijdens de uitzending van Pauw op 13 april de overstap. In de talkshow vertelden ze over hun jubileumactie. Vanaf 10 april ketenden de twee zich vijf dagen lang met handboeien aan elkaar vast, ogenschijnlijk met de grootste pret. De ochtendshow van het radioduo bestond vorige maand vijf jaar.

Mattie Valk blijft bij Qmusic. Het is nog niet bekend met wie hij de ochtendshow gaat presenteren. De toekomst van De Jager is nog niet bekend, schrijft hij in de e-mail.

Een jaar geleden bleek dat Valk, die samen met zijn toenmalige vriendin Kirsten Willemstein een tweeling had gekregen, niet de biologische vader van deze kinderen was.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.