Eten en drinken Premium Corner

Kwelderkost: spannende, licht-zoute zeegroente

29 mei 2017

Eind mei, begin juni duiken altijd de eerste nerveuze berichten op over het nakende mosselseizoen. Het ene jaar zijn ze vroeg, het jaar erop kan de aanvoer van nieuwe mosselen zomaar vijf weken worden verschoven als gevolg van wat kou.

In de slagschaduw van de mossel breekt ook het seizoen aan van een reeks gewassen die in Nederland slechts in geringe mate op ­tafel komen, maar wel steeds populairder worden, plantjes als zeekraal (of zouterik), zeeaster (of lamsoor), zeevenkel, zeekool­(spruiten) en strandbiet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.