Premium Lock Kwelderkost: spannende, licht-zoute zeegroente

29 mei 2017Leestijd: 2 minuten
Zeeaster gedijt goed in grond die veel zout bevat

Eind mei, begin juni duiken altijd de eerste nerveuze berichten op over het nakende mosselseizoen. Het ene jaar zijn ze vroeg, het jaar erop kan de aanvoer van nieuwe mosselen zomaar vijf weken worden verschoven als gevolg van wat kou.

In de slagschaduw van de mossel breekt ook het seizoen aan van een reeks gewassen die in Nederland slechts in geringe mate op ­tafel komen, maar wel steeds populairder worden, plantjes als zeekraal (of zouterik), zeeaster (of lamsoor), zeevenkel, zeekool­(spruiten) en strandbiet.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw