Eind mei, begin juni duiken altijd de eerste nerveuze berichten op over het nakende mosselseizoen. Het ene jaar zijn ze vroeg, het jaar erop kan de aanvoer van nieuwe mosselen zomaar vijf weken worden verschoven als gevolg van wat kou.
In de slagschaduw van de mossel breekt ook het seizoen aan van een reeks gewassen die in Nederland slechts in geringe mate op tafel komen, maar wel steeds populairder worden, plantjes als zeekraal (of zouterik), zeeaster (of lamsoor), zeevenkel, zeekool(spruiten) en strandbiet.
Laden…
Word abonnee en lees direct verder
Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u al abonnee en hebt u al een account? log dan hier in
Verder lezen?
U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.
Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?
Er ging iets fout
Uw sessie is verlopen
Wilt u opnieuw inloggen