Voetbal

Feyenoord landskampioen na hattrick Kuijt

14 mei 2017

Na een 3-1-zege op Heracles Almelo is de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord in de Kuip voor de vijftiende keer landskampioen geworden. Voor het eerst in achttien jaar is de kampioensschaal in handen van Feyenoord, na een hattrick van Dirk Kuijt.

De aanvoerder (36) scoorde de eerste goal in de eerste minuut. Later volgden nog twee goals van Kuijt, en kreeg Feyenoord één tegendoelpunt van Heracles te verwerken.

‘Geen woorden maar daden’

Het ‘legioen’ in Rotterdam en in de Kuip was uitzinnig. Na het bekerfeest in 2016 op de Coolsingel maakt Rotterdam zich opnieuw op voor een feest van opgeluchte en uitzinnige Feyenoord-supporters. Vorige week werd het kampioenschap al verwacht, maar verloor Feyenoord uit van stadsgenoot Excelsior.

‘Van tevoren wisten we dat het niet meer mis kon gaan,’ zei een opgetogen coach Giovanni van Bronckhorst na de wedstrijd. ‘We zijn een team van geen woorden maar daden. We zijn geweldig begonnen, en daarom winnen we. Fantastisch, na zoveel jaar. Ik ben trots op het team. We hebben er lang op moeten wachten.’

‘We worden kampioen’

Feyenoord wist dat de kampioensschaal in Rotterdam zou belanden als het team won van Heracles: Feyenoord had een voorsprong van één punt op Ajax. Ajax won uit in Tilburg van Willem II, maar bleef steken op 81 punten, tegen 82 voor Feyenoord.

Al voor het einde van de wedstrijd scandeerden de Feyenoord-fans in de Kuip: ‘We worden kampioen!’ Lee Towers’ versie van ‘You’ll Never Walk Alone’ klonk ook al snel na de wedstrijd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.