cultuur Premium Corner

Ad de Bruine (1956-2017): stem van de stembandlozen

02 mei 2017Leestijd: 2 minuten

Op zijn 42ste kreeg Ad de Bruine stembandkanker. Na de verwijdering van zijn strottenhoofd en stembanden  moest hij ademen door een stoma in de hals en via een speciale techniek opnieuw leren praten. De Bruine schreef vijf boeken over de aandoening, gaf voorlichting en bezocht patiënten. Vanaf 2004 was hij tien jaar  voorzitter van de landelijke patiëntenvereniging voor stembandlozen, nu NSvG HOOFD-HALS geheten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.